Unelte

Oamenii nu vor înțelege cu adevărat ceva până când nu li se întâmplă lor.

În decursul timpului am acumulat foarte multe cunoștințe și deprinderi. Îți prezint câteva dintre specializările pe care le folosesc în prezent. Proporția în care le folosesc depinde foarte mult de    activitatea  în care sunt implicat și de persoanele cu care lucrez.


KRAV-MAGA

KRAV-MAGA este arta marţială de autoapărare care vă permite să neutralizaţi ameninţările prin mişcări scurte, rapide şi eficiente, orientate spre zonele sensibile ale agresorului. Poate fi învăţat de oricine, indiferent de sex, vârstă sau condiţie fizică. A fost dezvoltat în Israel, pentru a ajuta persoanele obişnuite să supravieţuiască unui conflict cu agresori mai mari, mai puternici şi mai rapizi. Vă învaţă să evitaţi conflictele, dar în cazul în care nu aveţi de ales veţi putea lupta eficient pentru a supravieţui. Practicând Krav-Maga deveniţi mai încrezător în forţele proprii, scăpaţi de diverse frici sau traume, vă creaţi şi vă menţineţi o condiţie fizică excelentă, reduceţi stresul zilnic etc.


AcroYoga

AcroYoga este o formă de yoga cu partener, în care două sau mai multe persoane lucrează împreună pentru relaxare terapeutică, prin executarea unor posturi și tranziții acrobatice. În plus, exercițiile contribuie la dezvoltarea fizică, relaxarea mentală, echilibrarea și încărcarea energetică. Practicanții se bucură de un corp aspectuos, sănătos și plin de energie. Au un focus și un control mental și emoțional mai bun asupra tuturor aspectelor din viața lor. Interacțiunile dintre practicanți facilitează încrederea în alte persoane, conexiunile interumane și crearea unei comunități.


Tehnica BOWEN

Tehnica BOWEN este o terapie holistică care se bazează pe restabilirea capacităţii de auto-vindecare a corpului. Mişcările specifice Bowen, făcute delicat pe locaţii precise de pe corp, stimulează Doctorul Interior să înceapă procesul de vindecare. Pentru mulţi pacienţi durerile dispar complet sau sunt ameliorate în timpul tratamentului, în timp ce vindecarea poate continua o săptămână sau mai mult după şedinţă. În majoritatea cazurilor se obține vindecarea completă și permanentă a accidentărilor, a afecțiunilor acute şi a bolilor cronice. În celelalte cazuri este ameliorată starea pacientului şi sunt îmbunătăţite condiţiile de viaţă şi moralului acestuia.


Terapia REIKI

Terapia REIKI permite terapeutului să canalizeze energia vindecătoare spre un pacient, prin intermediul mâinilor sale. Un tratament Reiki restabileşte armonia pacientului, aducând o stare de bine, atât în cazul afecţiunile acute cât şi în cel al bolilor cronice. Toate problemele manifestate fizic au de cele mai multe ori cauze sau componente în planurile emoţional, mental şi spiritual. Reiki abordează holistic problemele, lucrând pe toate aceste planuri. Reiki trece de nivelul superficial de manifestare a problemelor tratând cauzele reale ale afecţiunilor.


Karuna Reiki

Karuna Reiki activează un tip de energie vindecătoare diferit de cel folosit în Reiki Usui, mai puternic și mai intens decât curgerea blândă a energiei Reiki. Karuna Reiki oferă metode de protecţie foarte puternice, prin simboluri multiple ce oferă un spectru foarte larg de utilizări și aplicaţii. Karuna este un cuvânt sanscrit tradus prin "compasiune" sau "acţiunea compasiunii", care desemnează orice acţiune prin care este micşorată suferinţa aproapelui.


Vindecarea Reconectivă

Vindecarea Reconectivă este un sistem energetic de vindecare care utilizează frecvenţe particulare pentru vindecarea trupului, minţii şi spiritului. Prin îndepărtarea interferenţelor sau blocajelor se instalează o stare de bine în toate planurile, care facilitează procesul vindecarii pacientului. Dr. Eric Pearl, descoperitorul metodei spunea: "Dacă eşti norocos, vindecarea ta va veni în forma pe care ai anticipat-o. Dacă eşti într-adevăr norocos, vindecarea ta va veni într-o formă pe care nici n-ai visat-o, aceea pe care Universul a gândit-o în mod specific pentru tine."


Noua Medicină Germanică

Noua Medicină Germanică este sistemul ştiinţific dezvoltat de Dr. Hamer care explică detaliat cauza, dezvoltarea şi vindecarea naturala a afecțiunilor fizice. Bolile sunt programe biologice special create de natură pentru a ne ajuta să trecem printr-un şoc emoțional neaşteptat. Programul biologic debutează cu faza de conflict activ, urmând să se treacă în faza de vindecare doar în cazul rezolvării conflictului emoţional. În ambele faze se produc modificări ale corpului şi funcţionării acestuia, care sunt interpretate eronat de către medicina alopată ca fiind "boli".


Integrarea Structurală

Integrarea Structurală urmărește alinierea corpului unei persoane într-un mod care să-i maximizeze abilitatea de funcționa sub forța gravitațională. Modelul Tensegrității postulează că cea mai mică dereglare într-o parte a corpului va fi resimțită și va putea genera dereglări în tot corpul pacientului. Dacă corpul este înclinat și răsucit, chiar și ușor, capacitatea persoanei de a funcționa în viață poate fi mult diminuată. Integrarea Stucturală se concentrează pe alinierea țesutului moale (fascii, mușchi, tendoane, ligamente) care menține oasele în poziții descentrate.


Vindecarea Șamanică

Vindecarea Șamanică este o practică veche de zeci de mii de ani, profundă şi eficientă în a aduce alinare şi a oferi un sfat înţelept. Prin eliberarea blocajelor energetice şi refacerea energiei vitale, şamanul îşi ajută clientul să se reconecteze cu sinele său esenţial, să îţi redescopere scopul în viaţă, sentimentul de unitate cu universul şi bucuria vieţii. Mircea Eliade afirma că şamanul este "maestrul extazului". Cuvântul extaz vine din limba greacă – ex-stasis – şi înseamnă în afara stării limitate, înguste, pe care noi o numim realitate "normală" de veghe.


Metoda Silva

Metoda Silva este un program educativ internaţional privind dezvoltarea minţii şi controlul stresului. Permite folosirea unor aptitudini de excepţie ale creierului atunci când acesta operează la frecvenţa Alfa, între 7-14 Hz. Se dezvoltă memoria, concentrarea şi sistemul imunitar. Se armonizează activitatea emisferei stângi (logică şi raţională) cu emisfera dreaptă (intuitivă şi creatoare) a creierului. Se accesează biblioteca din subconștient cu trăiri, vechi modele de comportament şi programe limitative. Se crează premise pentru o autotransformare efectivă şi durabilă.


Theta Healing

Theta Healing este tehnica de vindecare creată de Vianna Stibal, care ne ajută să înlăturăm gândurile şi sentimentele care provoacă boala în corp, precum şi convingerile care ne pot bloca exprimarea dorinţelor adevăratei noastre esenţe. Folosind Theta Healing putem să identificăm, să înlăturăm şi să înlocuim convingeri nocive pentru binele nostru general la toate nivelurile: de bază, genetic, istoric şi al sufletului. Metoda trece dincolo de diferenţele noastre de convingeri şi ne permite obţinerea potenţialului nostru maxim către uniunea a Tot Ceea Ce Există.


Consilierea pentru Dezvoltare Personală

Consilierea pentru Dezvoltare Personală este activitatea prin care persoane sănătoase din punct de vedere psihic sunt ajutate să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția lor personală sau profesională. Consilierul însoțește clienții în procesul de relevare a propriilor capacități și resurse, a conștientizării punctelor critice din existența proprie cât și a posibilităților de depășire a situațiilor neconvenabile într-o manieră particularizată. Consilierul susține și încurajează valorificarea și dezvoltarea potențialul propriu al clientului.